Sankt Lars

Ett nytt bostadsområde i Lund

Utvecklingen av det som under förra sekelskiftet fungerade som Sankt Lars sjukhusområde har pågått under några år. På det historiska sjukhusområdet planerar vi att bygga både flerbostadshus och radhus. 


Om Sankt Lars i Lund

Preliminär byggstart: 2026/2027

Bostadstyp: Flerbostadshus och radhus

Tidslinjen nedan visar var vi befinner oss just nu:

Här bygger vi enligt Svanen

Här kommer vi att bygga enligt Svanen. En Svanenmärkt bostad är byggd med höga miljö- och häloskrav på produkt- och materialval, med en låg energianvändning och ett trivsamt inomhusklimat. Det kommer bli grönskande gårdar som främjar den biologiska mångfalden och med plats för lek, umgänge och vila. Allt med omtanke om människa och miljö.

En enklare vardag

Sankt Lars som bostadsområde växer allt mer fram och när allt står klart kommer det att vara en plats där det är enkelt att få ihop vardagen oavsett om är en barnfamilj eller student. Med bara ett par minuters promenad till nya pågatågstationen Klostergården bort tar du dig snabbt runt i Skåne. För den som föredrar cykel blir det enkelt att ta sig till både upp till centrala Lund och Malmö men cykelvägen över bron vid Höje å.

 

Ackvisitions- och Projektutvecklingschef syd/väst

husfasader med torg och manniskor

Vi utvecklar områden

Genom vårt breda erbjudande kan vi ta ett större grepp i stadsdelsutvecklingen och bygga bostadsområden för de många människorna.