Ett tryggt bostadsköp

Från trygga bostadsrättsföreningar till garantier och tillträdesskydd.

Det är tryggt att köpa bostad av oss

För oss är det viktigt att bostadsköpet känns så tryggt som möjligt för dig, trots att mycket kan vara nytt med en nyproducerad bostad. Här kan du läsa mer om vad som gäller när du köper bostad av oss.

Bo i en trygg förening

Det är vi som startar din nya bostadsrättsförening och vi följer också den under det första året. Banken som finansierar bostadsrättsföreningens lån känner väl till föreningens ekonomi.

Bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl och ekonomiska plan granskas av två godkända intygsgivare från Boverket. Bostadsrättsföreningen ansvarar för att teckna avtal för den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Vid osålda bostäder

Skulle det finnas någon osåld bostad kvar i föreningen när du flyttat in köps den av oss på Ikano Bostad. På det sättet drabbas inte din bostadsrättsförening av minskade intäkter från insatser och årsavgifter.

Ditt tillträdesskydd

Om du inte kan flytta in på din utsatta tillträdesdag kan du efter en särskild prövning få skjuta upp din inflyttning med upp till tre månader. 

Slutbesiktning och tvåårsbesiktning

Innan du flyttar in görs en slutbesiktning av din bostad. Besiktningen görs av en opartisk besiktningsman, och eventuella fel åtgärdas så snart som möjligt.

Efter två år görs en ny besiktning av din bostad, då kontrolleras om det har dykt upp några garantifel sedan slutbesiktningen.

Fem års garanti

Känns dig trygg med att garantin för byggnadsarbeten är fem år. Du får även fem års garanti på dina vitvaror.

Att köpa nyproduktion

Hur det går till att köpa en nyproducerad bostad av oss? Vi har listat det du behöver ha koll på – steg för steg.

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.