Ett tryggt bostadsköp

Hos oss ingår det alltid ett trygghetspaket.

Vårt trygghetspaket

För oss är det viktigt att bostadsköpet känns så tryggt som möjligt för dig. Därför ingår det alltid ett trygghetspaket med både skydd och garantier när du köper en bostad av oss. Här kan du läsa mer om vad det innehåller.

Tillträdesskydd 

Tillträdesskyddet finns till för dig som behöver lite mer tid för att sälja din gamla bostad, blivit ofrivilligt arbetslös eller drabbats av långvarig sjukdom eller dödsfall i närmsta familjen.
 
Du har möjlighet att ansöka om tillträdesskydd fram till en månad innan utsatt tillträdesdag. När den godkänts kan du skjuta upp ditt tillträde med en månad i taget upp till sex månader.
 

Dubbelt boendekostnadsskydd

Om du under en övergångsperiod äger både din tidigare och din nya bostad samtidigt kan du ansöka om skydd mot dubbla boendekostnader.  

Skyddet ersätter månadsavgiften till din nya bostadsrättsförening med upp till 10 000 kronor per månad i upp till sex månader.  

Avbokningsskydd

Om det värsta händer och du inte kan fullfölja köpet och tillträda bostaden som planerat på grund av dödsfall eller kritisk sjukdom i familjen, så finns vi här för dig.  

Avbokningsskyddet begränsar då de ekonomiska konsekvenserna till 2,5 procent av köpeskillingen samt kostnaden för eventuella tillval. 

Möjlighet till mellanboende 

När du köper en bostad av oss finns det eventuellt möjlighet att hyra en lägenhet om du flyttar ut från din tidigare bostad innan du kan flytta in i din nya. Kontakta ansvarig mäklare i projektet du är intresserad av för att få veta mer. 

*Möjlighet till mellanboende gäller dig som tecknat ett förhands- eller upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen.

Osålda bostäder

Om det finns någon osåld bostad kvar i bostadsrättsföreningen när du flyttat in så köper vi den och betalar bostadens avgift fram tills att den är såld.
 
Bostadsrättsföreningen drabbas då inte av minskade intäkter från insatser eller avgifter. 

Hyresintäktsbortfall 

Finns det kommersiella lokaler i din bostadsrättsförening som inte hyrts ut i samband med att vi lämnar över till bostadsrättsföreningen betalar vi hyra och fastighetsskatt för lokalerna tills de hyrs ut. Det gör vi i upp till 2 år.

Slutbesiktning och tvåårsbesiktning 

Innan du flyttar in görs en slutbesiktning av din bostad. Besiktningen görs av en opartisk besiktningsman och eventuella fel åtgärdas så snart som möjligt. Efter två år görs en ny besiktning. Då kontrolleras om det har dykt upp några garantifel sedan slutbesiktningen.  

Fem års garanti 

Garantin för byggnadsarbetena är fem år. Du får även fem års garanti på dina vitvaror.  
 

Förskotts- och insatsgaranti

Förskotts- och insatsgarantin garanterar att du får tillbaka ditt inbetalda förskott eller insats ifall huset inte byggs eller färdigställs. Garantierna är ett skydd för dig som kund inför att det är dags att börja teckna förhands- eller upplåtelseavtal. 

Trygg förening

Vi startar din nya bostadsrättsförening och följer med under den första tiden. När huset byggs består bostadsrättsföreningens styrelse av externa konsulter med stor kunskap om bostadsrättsföreningar. De ser till att alla nödvändiga avtal tecknas.
 
När huset tillträtts väljs ett antal boende in i styrelsen, som sitter tillsammans med konsulterna i styrelsen till nästa stämma. Inför överlämningen utbildas den nya styrelsen och kan tryggt ta över ansvaret för föreningen. 

Trygg ekonomi

Banken som finansierar bostadsrättsföreningens lån känner väl till föreningens ekonomi. Bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl och ekonomiska plan granskas av två intygsgivare som är godkända av Boverket.  

Intygsgivarna säkerställer att ekonomin i kostnadskalkylen och den ekonomisk planen är långsiktigt hållbar och tillförlitlig.   

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.

Att köpa nyproduktion

Hur det går till att köpa en nyproducerad bostad av oss? Vi har listat det du behöver ha koll på – steg för steg.