Ikano Akademin

Vårt initiativ för att hjälpa unga vuxna ut i arbetslivet. Verksamheten finns i södra Stockholm och i Västerås.


Om Ikano Akademin

Sedan 2014 har vi gett unga vuxna som stått utanför arbetsmarknad och studier verktyg för att ta ansvar för sin framtid. Genom jobb i våra bostadsområden i Hagsätra och Rågsved i södra Stockholm och i Västerås har över 100 unga vuxna börjat arbeta eller studera efter Ikano Akademin. Samtidigt har tryggheten i våra bostadsområden ökat. 

Vad vi gör

  • Sedan starten i Hagsätra 2014 har över 100 unga vuxna gått eller går i Ikano Akademin.

  • Våren 2019 startades Ikano Akademin i Västerås.

  • Över 90 unga vuxna som gått Ikano Akademin har börjat jobba för andra företag eller börjat studera. De som har börjat arbeta jobbar idag till exempel som målare, snickare, servicetekniker, militär, fastighetsskötare, butiksarbetare, elevassistent, frisör eller fotbollsproffs. De som har börjat studera läser bland annat till fastighetsskötare, optiker och sjuksköterska.
  • Anställningsformen är tidsbegränsad. Alla deltagare har möjlighet att höja sin lön genom att följa en tydlig utvecklingstrappa. När utvecklingstrappan är avklarad hjälper Ikano Bostad till att hitta jobb hos andra företag genom sitt kontaktnät.

  • Ikano Akademin finansieras helt av Ikano Bostad och idag är Ikano Akademin i Hagsätra helt konstadsneutral.

  • Alla handledare är Ikano Bostad-anställda och jobbar till vardags även som fastighetsskötare, förvaltare och trädgårdsmästare.
Ett äldre par, en mamma och ett barn odlar och vattnar i odlningslådor

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart.

Hentverkarna

Vi tror på att blandade arbetsplatser ger en bättre arbetsmiljö med fler perspektiv.