Ikano Akademin

Ett sätt att hjälpa unga vuxna ut i arbetslivet. Verksamheten finns i Hagsätra, Rågsved, Högdalen och även i Västerås.


Om Ikano Akademin

Sedan 2014 har vi gett unga vuxna som stått utanför arbetsmarknad och studier verktyg för att ta ansvar för sin framtid. Genom jobb i våra bostadsområden i Hagsätra och Västerås har nästan 90 unga vuxna börjar arbeta eller studera efter att ha gått Ikano Akademin. Samtidigt har tryggheten i våra bostadsområden ökat. Här nedan berättar vi mer om vad Ikano Akademin innebär.

Vad vi gör

  • Sedan starten i Hagsätra 2014 har 98 unga vuxna gått eller går i Ikano Akademin i Hagsätra eller Västerås.

  • Våren 2019 startades Ikano Akademin i Västerås.

  • Totalt har 96 av 98 unga vuxna som gått Ikano Akademin i antingen Hagsätra eller Västerås börjat jobba för andra företag eller börjat studera. De som har börjat arbeta jobbar idag till exempel som målare, snickare, servicetekniker, militär, fastighetsskötare, butiksarbetare, elevassistent, frisör eller fotbollsproffs. De som har börjat studera läser bland annat till fastighetsskötare, optiker och sjuksköterska.
  • Anställningsformen är tidsbegränsad. Alla deltagare har möjlighet att höja sin lön genom att följa en tydlig utvecklingstrappa. När utvecklingstrappan är avklarad hjälper Ikano Bostad till att hitta jobb hos andra företag genom sitt kontaktnät.

  • Ikano Akademin finansieras helt av Ikano Bostad och idag är Ikano Akademin i Hagsätra helt konstadsneutral.

  • Alla handledare är Ikano Bostad-anställda och jobbar till vardags även som fastighetsskötare, förvaltare och trädgårdsmästare.
Ett äldre par, en mamma och ett barn odlar och vattnar i odlningslådor

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart.

Hentverkarna

Vi tror på att blandade arbetsplatser ger en bättre arbetsmiljö med fler perspektiv.