Vi tänker utanför väggarna

Vi vill vara mer än en bostadsbyggare. Därför tänker vi om och tänker nytt och prioriterar inte bara livet i husen utan också runt och mellan. Bäst blir det när vi arbetar tillsammans med våra kunder, kommuner och andra aktörer. Vi vill bidra till bostäder som förenklar människors vardag.

Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger, äger och förvaltar vi bostadsområden och bidrar till hållbara stadsdelar. För att skapa levande bostadsområden krävs ett stort engagemang från oss som bostadsutvecklare. Vi måste ägna stor eftertanke åt bostaden utformning och områdets förutsättningar. Med sunt förnuft och enkelhet jobbar vi för att vara en god samhällsaktör och leva efter vårt löfte: på schyssta villkor.

Några av våra projekt

 • Parken, Malmö

  Hela byggprocessen av det BREEAM-certifierade området Parken I Västra Hamnen sker på ett hållbart sätt med tuffare energikrav än vad lagstiftningen kräver. Vi har hittills byggt 143 lägenheter. Här har de boende fri tillgång till cykelpool, cykelverkstad och odlingslådor.

 • Lindblomman, Stockholm

  I Hässelby i västra Stockholm har vi byggt 64 hyresrätter med solceller på taket och bergvärme för uppvärmning av varmvatten. Carport, cykelförråd, miljörum och tvättstuga har sedumtak och det finns möjlighet att hyra parkeringsplatser med laddstoplar för elbilar.

 • Kungälv, Göteborg

  Under 2015 tecknade Ikano Bostad ett strategiskt samarbetsavtal med Kungälv kommun för att skapa cirka 500 nya bostäder under perioden 2017­-2022. Utöver detta kommer Ikano Bostad och kommunen att arbeta tillsammans med ett långsiktigt program för social hållbarhet.

  Här kan du läsa mer

 • Hagastaden, Stockholm

  I Stockholms nyaste stadsdel bygger vi ett tio våningar högt tornhus med utsikt över Norra Stadsparken och ett klassiskt lamellhus. Totalt kommer det att bli 62 yteffektiva lägenheter. Vi har också gjort utrymmen för butiker och andra verksamheter i husens bottenplan, för en levande stadsmiljö.

 • Telestaden, Stockholm

  Mitt i Farsta pågår planeringen av en av våra största satsningar någonsin. Det som en gång var Televerkets huvudkontor förvandlas till Telestaden. Här planerar vi tillsammans med Rikshem för 3000 bostadstäder.

  www.telestaden.se

 • Dekorera, Värmdö

  I Gustavsberg på Värmdö har vi byggt våra första flexibla lägenheter. Tillsammans med våra kunder tog vi fram smarta lösningar genom innovationsprogrammet BoLabb. Det handlar bland annat om rörliga väggar och flexibla eluttag.

 • Årstahusen, Stockholm

  Ett industriområde mellan Liljeholmskajen och Årsta håller just nu på att omvandlas till en helt ny stadsdel, som vi kallar Årstahusen. I Årstahusen vill vi hämta kraft ur det bästa från det svenska folkhemmet; tryggheten, värnandet om varandra och vi­-känslan. Våra cirka 900 lägenheter kommer att blandas med förskolor, skolor, handel och ett rikt kulturliv.

 • Gränby, Uppsala

  I Gränby arbetar vi tillsammans med föreningen Ljusare framtid. Det är en förening som arbetar med ungdomar i området som behöver extra stöd. I området har vi börjat bygga 122 lägenheter och ytterligare 120 är planerade under 2017.

Fakta

Medarbetare:  305 (256)
Ägare:  Familjen Kamprad
Vd: Robert Jaaniste
Bostäder i produktion:  1 650 (1 200)
Hyresrätter: 6 000 (5 900)
Uthyrda lägenheter:  99,7 % (99,9%)
Omsättning:  2 miljarder kr (1,8)
Huvudkontor:  Landsvägen 52, Sundbyberg

Siffrorna gäller 31 december 2016  Siffror i parentes gäller samma datum 2015.

Våra värderingar

Tre grundläggande värderingar styr all verksamhet på Ikano Bostad: att våga gå vår egen väg, att arbeta tillsammans och att vägledas av sunt förnuft och enkelhet.

Vi söker mark

Mark och fastigheter i kommunikationsnära lägen är något Ikano Bostad alltid letar efter. Väljer du Ikano Bostad vid din mark- och fastighetsförsäljning får du en partner som värdesätter schyssta villkor, sunt förnuft och enkelhet. Du drar dessutom nytta av Ikanos stora kontaktnät och vår erfarenhet av att bygga åt människor med normala inkomster.

Bengt Öquist

Ackvisitionschef

+46(0)10 - 33 04 459

Lägg till

Våra arbetsområden

Hos Ikano Bostad finns ett brett spektrum av kunskap samlat - hela vägen från idé till förvaltning.

Vårt hållbarhetsarbete

Som bygg- och fastighetsbolag har vi stora möjligheter att påverka samhället och göra skillnad.

Våra värderingar

Värderingarna hjälper oss att följa vårt övergripande löfte: på schyssta villkor.