Vi vill ge dig en bättre vardag

Ikano Bostad är ett företag aktivt inom bostadsutveckling

 Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger, äger och förvaltar vi bostadsområden och bidrar till hållbara stadsdelar.

Vi vill vara mer än en bostadsbyggare. Därför tänker vi om och tänker nytt och prioriterar inte bara livet i husen utan också runt och mellan. För oss är hållbarhet en självklarhet och vi drivs av att hitta lösningar som gör vardagen enklare och förenklar människors liv. Bäst blir det när vi arbetar tillsammans med våra kunder och kommunen. Med sunt förnuft och enkelhet jobbar vi för att vara en god samhällsaktör och leva efter vårt löfte: på schyssta villkor.

Fakta

Medarbetare:  256 (206)
Ägare:  Familjen Kamprad
Vd: Robert Jaaniste
Bostäder i produktion:  1 200 (1 078)
Hyresrätter: 5 799 (5 799)
Uthyrda lägenheter:  99,9 % (99,7 %)
Omsättning:  1,8 miljarder kr (1,7)
Huvudkontor:  Landsvägen 52, Sundbyberg

Siffrorna gäller 31 december 2015  Siffror i parentes gäller samma datum 2014.

 

Andra affärsområden i Sverige

Ikano Bostad ingår i affärsområde Fastigheter. I Sverige finns förutom affärsområde Fastigheter två andra affärsområden inom Ikanogruppen:

Vi söker mark

Mark och fastigheter i kommunikationsnära lägen är något Ikano Bostad alltid letar efter. Väljer du Ikano Bostad vid din mark- och fastighetsförsäljning får du en partner som värdesätter schyssta villkor, sunt förnuft och enkelhet. Du drar dessutom nytta av Ikanos stora kontaktnät och vår erfarenhet av att bygga åt människor med normala inkomster.

Bengt Öquist

Ackvisitionschef

+46(0)10 - 33 04 459

Lägg till

Vårt hållbarhetsarbete

Som bygg- och fastighetsbolag har vi stora möjligheter att påverka samhället och göra skillnad. Vi vill ta ansvar för att ställa om till ett mer hållbart samhälle. 

Hitta ditt nya jobb

På Ikano Bostad jobbar du med prestigelösa, engagerade och öppna människor. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla staden samtidigt som du bygger din karriär.

Våra värderingar

Tre grundläggande värderingar styr all verksamhet på Ikano Bostad. Värderingarna hjälper oss att följa vårt övergripande löfte: på schyssta villkor.