Så hyr du en av våra lägenheter

Från intresseanmälan till ny lägenhet

Letar du efter ett förstahandskontrakt? Så här fungerar det att hyra en lägenhet av oss. Hela vägen från att du anmäler intresse till att du flyttar in.

Person vid datorn

Hitta en ledig lägenhet

Du hittar alla våra lediga lägenheter här på vår webbplats. Lägenheterna annonseras också på HomeQ, som är Sveriges största marknadsplats för hyresrätter.

Anmäl ditt intresse

När du hittat en ledig lägenhet behöver du först registrera dig på HomeQ. Då behöver du komplettera din intresseanmälan med bland annat arbetsgivarintyg, lönespecifikationer och personligt brev. HomeQ gör även en kreditkoll på den som söker lägenhet.

Lägenhet efter köpoäng

Alla som anmält intresse för en lägenhet matchas mot de krav vi ställt. Det kan handla om allt från rätt inkomst för lägenheten till rätt antal personer som ska bo där. Uppfyller du kraven hamnar du i vårt system som en godkänd sökande på den aktuella lägenheten.

För att få en blandning av hyresgäster kan vi ibland söka efter exempelvis barnfamiljer och i andra fall ensamstående eller par. Därefter gör vi ett urval i vilka sökande som får komma på visning.

 Person i öppen planlösning

Vi bjuder in till visning

Om vi erbjuder dig en en visning får du en inbjudan via HomeQ, som du tackar jag eller nej till. På visningen får du ofta träffa en uthyrare från oss som kan berätta mer om lägenheten och området, samt svara på dina frågor. 

Efter visningen tackar du ja eller nej till fortsatt intresse av lägenheten. Tackar du ja efter visningen kollar vi upp dina boendereferenser. Bland annat ringer vi och pratar med tidigare hyresvärdar.

Erbjudande om förstahandskontrakt

Ser allt bra ut så erbjuder vi personen med högst köpoäng ett förstahandskontrakt på lägenheten. Tackar du ja skickas hyresavtalet till dig via mejl för digital signering.

När du signerat kontraktet skickar vi dig ett välkomstmejl där vi berättar mer om vad som händer längre fram. Du får också en broschyr skickad till dig med massor av bra information.

Fåtölj och flyttlådor utanför nyproduktion

Flytta in i lägenheten 

Du får tillgång lägenheten den första vardagen i månaden efter klockan 12.00.  När du väl hämtar ut nycklarna är lägenheten besiktigad och godkänd av oss. Välkommen hem!

Registrera dig på Mina sidor

När du blivit hyresgäst hos oss det viktigt att ha tillgång Mina sidor hos oss på Ikano Bostad. Där hittar du inte bara dina hyresavier utan du kan också smidigt göra en serviceanmälan i din lägenhet eller i fastighetens gemensamma ytor.

För att bli medlem loggar du in via ikanobostad.se och följer instruktionerna där. Vi rekommenderar att du blir medlem så fort du skrivit på ditt kontrakt.

lägenhet med öppen planlösning

Lediga lägenheter

Välkommen att hitta ditt nya hem bland våra lediga hyresrätter runtom i Sverige!