Bäckby, Västerås

Nya hyresrätter

En ny stadsel i Västerås

Bäckby i Västerås står inför en stor omvandling. Vi kommer vi att bygga två kvarter med totalt 226 lägenheter och 4 komersiella lokaler. När allt står klart är Bäckby en grön och lummig stadsdel med bra kommunikationer, nära till service och ett område som inspirerar till goda upplevelser och möten mellan grannar. En ny huvudgata växer fram, ett grönt stråk och ett aktivitetsområde med skatepark, basketplan, boulebanor och en fotbollsplan. Här kommer att finnas god tillgång till kollektivtrafik längs den nya huvudgatan och bra gång- och cykelbanor som förstärkts med ny belysning.

Två kvarter

Första kvarteret kommer att bestå av 96 kvadratsmarta lägenheter med 1-4 rum och kök. Kvarteret är redo för inflytt våren/sommaren 2022. Här hittar du all information om hyresrätterna i första kvarteret. 

Andra kvarteret består av fyra hus. Grundarbetet är klart i två av husen. I ett av husen har husstommen rests och där är nu taket i gång att byggas och väggar och fönster håller på att monteras. I det andra är stommen snart helt rest och därefter kommer det invändiga arbetet med väggar och montering av fönster att påbörjas. Innergården håller på att färdigställas och kommer att bli klar till den 1 juni när det är slutbesiktning. Kvarter två är redo för inflyttning sommar/höst 2023. Här hittar du all information om hyresrätterna i det andra kvarteret. 

För att säkerställa att din bostad är bra för både dig och miljön är bostäderna certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär att din bostad är byggd med högt ställda miljö- och hälsokrav på material, ventilation, ljusinsläpp och energianvändning.

Kontaktperson för utveckligen av Bäcky, Västerås

Henrik Runesson

Henrik.Runesson@ikanobostad.se

073-5058689

lägenhet med öppen planlösning

Lediga lägenheter

Välkommen att hitta ditt nya hem bland våra lediga hyresrätter runtom i Sverige!

Kartan kan inte läsas in