Bäckby, Västerås

Nya hyresrätter

Bäckby står inför en stor omvandling. När allt står klart är Bäckby en grön och lummig stadsdel med bra kommunikationer, nära till service och ett område som inspirerar till goda upplevelser och möten mellan grannar.

En ny stadsdel växer fram med både ny huvudgata, ett grönt stråk och ett aktivitetsområde med skatepark, basketplan, boulebanor och en fotbollsplan. Här kommer att finnas god tillgång till kollektivtrafik längs den nya huvudgatan och bra gång- och cykelbanor som förstärkts med ny belysning.

Två kvarter

Vi kommer att bygga två kvarter med totalt 226 lägenheter. Första kvarteret med 96 kvadratsmarta lägenheter med 1-4 rum och kök är redo för inflyttning våren/sommaren 2022. Husen vi bygger är certifierade med Miljöbyggnad.

Andra kvarteret består av fyra hus. Grundarbetet är klart i två av husen: I ett av husen har husstommen rests och där är nu taket i gång att byggas och väggar och fönster håller på att monteras. I det andra är stommen snart helt rest och därefter kommer det invändiga arbetet med väggar och montering av fönster att påbörjas. Innergården håller på att färdigställas och kommer att bli klar till den 1 juni när det är slutbesiktning.

För att säkerställa att din bostad är bra för både dig och miljön är din bostad certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär att din bostad är byggd med högt ställda miljö- och hälsokrav på material, ventilation, ljusinsläpp och energianvändning.

Broschyr - hyresrätter i Bäckby Centrum

Planlösningar - hyresrätter i Bäckby Centrum

Fakta om Bäckby i Västerås

Boendeform: 226 hyresrätter

Kommun: Västerås

Komersiella lokaler: 4

Planerad inflytt: Kv1 vår/sommar 2022, kv2 sommar/höst 2023

Intresserad av att hyra?

Kontaktperson för utveckligen av Bäcky, Västerås

Henrik Runesson

Henrik.Runesson@ikanobostad.se

073-5058689

Kartan kan inte läsas in