Telestaden

En ny stadsdel i Farsta, Stockholm.

Mitt i Farsta, Stockholm

Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer att förvandlas till Farstas nya stadsdel Telestaden, bara 20 minuter från Stockholms innerstad. Tillsammans med Rikshem planeras för cirka 2 000 bostäder, 57 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, mötesplatser, arbetsplatser och service. Ikano Bostad kommer att bygga cirka 1 000 bostäder. Telestaden är uppdelat på två detaljplaner där den första detaljplanen antogs i juni 2022. 

I Telestaden tar vi ett helhetsgrepp på området och tittar på hela stadsdelen. Vilket sorts liv och rörelse kommer att ske här och vilka behov har dem som kommer att bo och arbeta här? Utifrån det planerar vi för gym, café och restauranger och annan kommersiell verksamhet och närservice som behövs för en enklare vardag.

Om Telestaden i Stockholm

Bostadstyp: bostadsrätter och hyresrätter

Antal bostäder: 2 000 varav Ikano Bostad bygger cirka 1 000

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu:

Bostäder i Telestaden

I Telestaden kommer det att finnas något för alla. Här kommer det att finnas bostäder som passar både förstagångsköparen, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Husen följer vår designstrategi Keep it simple och utgår från principerna form, funktion, hållbarhet, kvalitet och kostnad. Alla våra bostäder kommer att byggas enligt Svanen.

Efterhand som stadsdelen står klar kommer här att finnas goda kommunikationer, all tänkbar service och nära till det mesta som behövs för en enklare vardag. Läs mer om Telestaden här.

Hyresrätter

Här bor du i kvadratsmarta och hållbara hyresrätter med smarta lösningar som gör vardagen enklare. Många lägenheter får egen balkong eller uteplats. Preliminär inflyttning från 2023. Våra hyresrätter i Telestaden kommer att förmedlas via Bostad Stockholm och HomeQ.

husfasader med torg och manniskor

Vi utvecklar områden

Genom vårt breda erbjudande kan vi ta ett större grepp i stadsdelsutvecklingen och bygga bostadsområden för de många människorna.

lägenhet med öppen planlösning

Lediga lägenheter

Välkommen att hitta ditt nya hem bland våra lediga hyresrätter runtom i Sverige!

Ackvisitionschef

Kartan kan inte läsas in