Telestaden

En ny stadsdel i Farsta, Stockholm.

Mitt i Farsta, Stockholm

Det som en gång var Televerkets huvudkontor och sedan Telias kontorsområde kommer att förvandlas till Farstas nya stadsdel Telestaden, ett av södra Stockholms största bostadsprojekt under utveckling av Ikano Bostad och Rikshem. Bara 20 minuter från Stockholms innerstad planerar Ikano Bostad och Rikshem för cirka 2 000 bostäder, 57 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, mötesplatser, arbetsplatser och service.

Telestaden är uppdelat på två detaljplaner. Den första detaljplanen antogs i juni 2022. Nu pågår fastighetsbildning, ledningsomlägg-ningar och andra förberedelser för att komma igång med utvecklingen. Arbetet med den andra detaljplanen pågår.

Förutom bostäder kommer det även att bli arbetsplatser och kontor för företag och organisationer i Telestaden. Redan idag är flera hyresgäster på plats.

Om Telestaden i Stockholm

Förvärvat: 2015

Bostadstyp: bostadsrätter och hyresrätter

Antal planerade bostäder: 2 000 varav Ikano Bostad bygger cirka 1 000

Kommersiella lokaler: 57 000 kvm

Nuvarande hyresgäster: Polismyndigheten, Familjebostäder, Konstverket, Attendos äldreboende Mårbacka, dansstudion Ccap, gym- och träningsanläggningen KRAFT.

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu:

husfasader med torg och manniskor

Vi utvecklar områden

Genom vårt breda erbjudande kan vi ta ett större grepp i stadsdelsutvecklingen och bygga bostadsområden för de många människorna.

lägenhet med öppen planlösning

Lediga lägenheter

Välkommen att hitta ditt nya hem bland våra lediga hyresrätter runtom i Sverige!

Ackvisitionschef