Skjutskontoret

Nya bostäder i Kirseberg, Malmö

Utvecklingen av Skjutskontoret är en del av Malmö stads planer att tätare fläta samman södra Kirseberg och Östervärn med Malmös östra och centrala delar. Många Malmöbor känner till platsen där anrika Hedbergs bil en gång sålde bilar. Det börjar bli dags för nästa kapitel och redan nu är de gamla byggnaderna rivna, dock är den kända art deco-fasaden med anor från 1930-talet bevarad. 


Om Skjutskontoret i Malmö

Preliminär byggstart: 2024

Bostadstyp: hyresrätter

Antal bostäder: cirka 200 hyresrätter

Tidslinjen nedan visar var vi befinner oss just nu:

tidslinje over status pa projek


Grönskande gårdar

Grönska och möten i vardagen är viktigt för att vi ska må bra och trivas. Här kommer vi skapa grönskande gårdar med plats för både vila, umgänge och lek. Vi satsar också lite extra på grönska som främjar den biologiska mångfalden och på en bra dagvattenhantering.  

En enklare vardag

Skjutskontoret är en del av utbyggnaden av Kirseberg. Redan idag finns all tänkbar service och det är nära till det mesta som behövs för en enklare vardag. Med bara ett par minuters promenad till nya pågatågstationen Östervärn och fem minuter till bussarna vid knutpunkten Värnhemstorget är det nära till Malmö med omnejd. På 10 minuter kommer man på cykel till centrum, Lilla torg och Malmö Central.

 

husfasader med torg och manniskor

Vi utvecklar områden

Genom vårt breda erbjudande kan vi ta ett större grepp i stadsdelsutvecklingen och bygga bostadsområden för de många människorna.