Vårt co-livingkoncept

Vi har valt att kalla vårt co-livingkoncept för FlexHem.

Vad är co-living och FlexHem?

För att möta morgondagens utmaningar behöver vi hitta nya sätt att leva och bo på. Det är något vi tagit fasta på i utvecklingen av vårt koncept för co-living. I FlexHem bor du i en lite mindre lägenhet, men du och dina grannar delar på flera gemensamma ytor.


Bo lite mindre

I våra FlexHem bor du i kvadratsmarta, fullt utrustade bostäder. Lägenheterna finns i 1–3 rum och kök på mellan 21–55 kvadratmeter. Alla lägenheter har eget kök eller kokvrå och badrum. Bostäderna erbjuds som både bostadsrätter och hyresrätter som ägs och förvaltas av oss på Ikano Bostad.

Få lägre boendekostnader

Ett kvadratsmart och funktionellt boende håller nere boendekostnaden, förbrukar mindre resurser och ger en lägre energi- och vattenförbrukning. Genom att uppmuntra de boende att använda delningstjänster som bil- och cykelpool och dela funktioner som wifi och gemensamma ytor blir levnadskostnaderna lägre. Bra för både plånboken och miljön.

Njut av gemensamma ytor

Gemenskap i vardagen är ett av de viktigaste ledorden med FlexHem. I våra hus  kommer det att finnas gemensamt vardagsrum, tvättstuga med lounge och ett stort kök som bjuder in till umgänge.

FlexHem i Malmö, Elinegård 

Våra första FlexHem kommer att byggas i Elinegård i Malmö. Lägenheterna kommer att byggas i mobilitetshuset Kojan som kommer att utgöra navet i Elinegård. Ambitionen är att mobilitetshuset ska bli klimatneutralt och förutom FlexHem kommer det att finnas bil- och cykelpool, närservice och gemensamhetslokaler för närområdet.

Nedan visar vi illustrationer av Kojan i tidigt skede som ska byggas i Elinegård. Högst upp finns ett gemensamt kök i anslutning till en grönskande takterass.

Framtidens bostäder

Lösningarna kan vara tekniska som våra FlexRum, där du kan omvanda en etta till en tvåa med hjälp av en flyttbar vägg. De kan också vara helt nya lägenhetstyper och nya metoder för att utveckla bostadsområden.