Framtidens bostäder

BoLabb är vårt innovationsprogram där vi utmanar och utvecklar framtidens bostäder.

Världen utvecklas snabbt. Urbanisering, digitalisering och nya sätt att leva innebär både utmaningar och möjligheter. Därför har vi tagit fram vårt innovationsprogram BoLabb.

Genom att sätta människan och livet i hemmet i centrum arbetar vi för att hitta lösningar som förenklar människors vardag och som skapar värde för de många människorna. Vi inspireras av våra kunder och vår värdering att Våga gå vår egen väg.

För oss är hemmet inte bara själva bostaden. Vi vill att man ska känna sig hemma redan när man kliver av bussen. Fler ska ha råd med en bra bostad som också är bra för samhället och planeten. Vi tror på styrkan av att arbeta tillsammans över avdelningar och med andra aktörer i branschen. Då blir det också som bäst.

Lösningarna kan vara tekniska som våra FlexRum, där du kan omvanda en etta till en tvåa med hjälp av en flyttbar vägg. De kan också vara helt nya lägenhetstyper och nya metoder för att utveckla bostadsområden. Läs mer om våra lösningar här nedan.

Bostadshus med gronska omkring

Co-living

Vi har valt att kalla vårt co-livingkoncept för FlexHem. Här fokuserar vi på gemenskap i vardagen, låga boendekostnader och lägre påverkan på miljön.

FlexRum

En flexibel lösning som trollar fram ett extra rum med hjälp av en flyttbar vägg.

Better Living

I projektet Better Living utforskade vi tillsammans med IKEA morgondagens bostäder och stadsdelar.