Vårdboende

Vi utvecklar, äger och förvaltar trygga, moderna och behovsanpassade fastigheter för vårdboende.

Nya vårdboenden

Vi skapar bostäder där människor vill bo och där Sverige växer. Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi bättre boendemiljö för de som kommit lite längre i livet. När vi bygger är det viktigt att vårdboendet blir en del av stadsmiljön. Vi vill göra det enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till kommunikationer. Vi driver inga egna boenden utan samarbetar med alla stora operatörer som hyr av oss. Det är viktigt för oss att vi delar samma värderingar för att kunna erbjuda en helhet.

Till dig som är operatör

Sedan 2016 äger, utvecklar och förvaltar vi trygga och funktionella fastigheter för vårdboenden. Det innebär nya möjligheter inte bara för oss, utan också för dig som operatör. Med vår stora erfarenhet från fastighetsbranschen, i kombination med en långsiktig ägare i ryggen, vill vi bidra till att förbättra svenska vårdboenden.

Vårt släktskap med IKEA gör att vi drivs av innovation och smarta lösningar – alltid med de många människornas bästa i fokus. Nu söker vi nya, långsiktiga samarbetspartners som vill vara med och utveckla svenska vårdboenden tillsammans med oss. Vi samarbetar brett med olika operatörer och kan även tänka oss att bygga boenden med kommunen som operatör. När du blir kund hos oss jobbar vi tillsammans för att skapa boenden i framkant.


Till dig inom kommun och landsting

 Ikano har alltid stått på de många människornas sida. Och det tänker vi fortsätta med även i arbetet med vårdboenden. Vi äger, utvecklar och förvaltar behovsanpassade fastigheter, som bidrar till ett värdigt åldrande för de boende. Det här är en långsiktig satsning där vi tillsammans med våra samarbetspartners vill förbättra svenska vårdboenden.

Med hyresrätter, bostadsrätter och småhus, tillsammans med vårdboenden och andra samhällsfastigheter, kan vi ge er inom kommuner och landsting ett brett samarbete över lång tid.

Våra vårdboenden

Antal boenden: 6
Antal pågående projekt: 1
Antal vårdplatser: 361


Stockholm

Område: Stora Sköndal
Operatör: Stiftelsen Stora Sköndal
Antal lägenheter: 74 st  

Område: Täby
Operatör: Ambea
Antal lägenheter: 80 st


Uppsala

Område: Gottsunda
Operatör: Frösunda Omsorg AB
Antal lägenheter: 72 st  

Område: Sala Backe
Operatör: Aleris AB
Antal lägenheter: 83 st


Haninge

Område: Hanveden
Operatör: Frösunda Omsorg AB
Antal lägenheter: 54 st  


Åkersberga

Område: Norrgårdshöjden
Operatör: Humana
Antal lägenheter: 54 st  

En person sitter vid ett bord och pratar i telefon

Vill du veta mer?

Är det något du funderar över och vill veta mer om, tveka inte att kontakta oss.