Våra värderingar och löften

Våra värderingar baseras på sunt förnuft, enkelhet, att arbeta tillsammans och att våga gå vår egen väg. Dessa värderingar understödjer i sin tur vårt löfte: på schyssta villkor. Genom att leva våra värderingar vill vi vara det värderingsstyrda företaget som sticker ut på bostadsmarknaden.

symbol-rod-vit

 

Arbeta tillsammans

Alla som arbetar på Ikano är viktiga för vår framgång som företag. Våra olika bakgrunder och unika styrkor gör det möjligt att skapa dynamiska och högpresterande arbetsgrupper som arbetar tillsammans för Ikanos långsiktiga lönsamhet.

Vi har ett omtänksamt och inkluderande arbetsklimat där vi delar erfarenheter och kunskaper, kommunicerar öppet och ärligt och inspirerar varandra. Vi lyssnar på våra kunder och samarbetspartners för att skaffa oss kunskap, och vi tror att göra misstag och ta lärdom av dem är ett naturligt sätt att förbättra vår verksamhet.

Vi vill skapa möjligheter för en bättre vardag. Det kräver att vi arbetar tätt tillsammans med entusiasm, värdesätter det dagliga arbetet och firar framgångarna. Det ger oss mod att utforska och finna bättre vägar tillsammans.


Våga gå vår egen väg

Det som gör oss unika är att vi försöker att göra saker annorlunda. Inte bara för sakens skull, utan för att skapa enkla och meningsfulla lösningar som gör skillnad för människor.

Vi drivs av nyfikenhet och strävar efter att hela tiden hitta nya och bättre sätt att driva vår verksamhet och skapa mervärde för våra kunder. För att lyckas måste vi våga ställa den enkla frågan ”Varför?”

Att tänka annorlunda handlar även om att utmana etablerade mönster. Men att våga vara annorlunda innebär inte alltid att man skapar något nytt. Det kan även innebära att ta vara på det som redan gjorts. Varför uppfinna hjulet på nytt?

När vi går vår egen väg gör vi det för att ligga steget före, minska kostnaderna och stärka verksamheten. Allt för att förbättra och förenkla kundernas vardag. Kort sagt, vad vi än gör idag kan vi göra lite bättre imorgon.


Sunt förnuft och enkelhet

Sunt förnuft och enkelhet är en del av vårt småländska arv och vår kultur. Det handlar om att vara oss själva och vara verklighetsförankrade. Att förstå våra kunders behov och hitta lösningar som förbättrar deras vardag.

Vi vill göra affärer på ett enkelt, jordnära och samtidigt kostnadsmedvetet sätt. Det handlar om att få bort onödiga processer, att vara praktisk och att använda sunt förnuft för att lösa problem.

Färre regler och färre ord är enklare att förstå och följa. Policydokument och riktlinjer är ibland nödvändiga, men ska kommuniceras på ett tydligt och ärligt sätt.


På schyssta villkor

På Ikano frågar vi oss alltid: ”Är det här på schyssta villkor?” Vi utvärderar ständigt våra lösningar och vårt sätt att jobba med kunder, samarbetspartners och medarbetare, eftersom vi bedriver en verksamhet på lång sikt och vill bygga hållbara relationer.

Schyssta villkor är grundläggande för att bygga starka relationer, skapa mervärde och utveckla verksamheten. Vi lever efter vårt löfte, på schyssta villkor, eftersom vi vet hur viktigt det är för ett företag att hålla det man lovar. På schyssta villkor betyder en bra balans mellan risker, arbete och lönsamhet. Det betyder också att vi är öppna och tydliga i vårt sätt att göra affärer och tar ansvar för de beslut vi fattar.

Ikano vill vara ett ansvarsfullt företag, en schysst arbetsgivare och en bra granne. Genom att ta ansvar för ekonomiska, sociala och miljörelaterade aspekter som berör vår verksamhet, jobbar vi för en hållbar framtid. Vi jobbar särskilt hårt för att stödja olika sociala initiativ där vi tror att vår insats kan göra skillnad.