Med rötterna i Småland

Ikano Bostad ingår i koncernen Ikano Group. Ikano Group var från början en del av heminredningsföretaget IKEA som grundades 1943 av Ingvar Kamprad i småländska Älmhult. Men 1988 blev Ikano en egen företagsgrupp ägd av familjen Kamprad. Tillsammans med våra systerföretag, som Ikano Bank och Ikano Försäkring, vill vi på Ikano Bostad skapa möjligheter till en bättre vardag för de många människorna.

Vision

Att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Affärsidé

Att tillsammans ta fram lösningar, grundade på schyssta villkor och enkelhet som skapar mervärde för våra kunder.

Det gör vi genom att äga, bygga, förvalta och utveckla bostäder för att bidra till hållbara stadsdelar där Sverige växer.

Organisation

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Vi finns i tillväxtregionerna Stockholm, Göteborg, Mälardalen och Öresundsområdet.

Strategi

Ikano Bostads strategi är att äga, utveckla och bygga bostadsfastigheter i Stockholm, Uppsala, Västerås, Göteborg, Öresundsregionen och i växande regionstäder i Sverige. Väldesignade, funktionella och prisvärda hem för människor i livets alla skeden. Vi ska vara värdefulla för våra kunder genom att vi förstår människors behov och utvecklar lösningar som förbättrar deras vardag.

Ledning

Robert Jaaniste
Vd

Pirjo Unnerstad
HR Manager

Roger Johansson 
CFO

 

Susanna Widaeus 
Affärsutvecklingschef

Tomas Jonson
Head of Marketing and Communication

Christian Mariager Fastighetschef

Christian Dahlman
Bostadsutvecklingschef

Våra värderingar

Tre grundläggande värderingar styr all verksamhet på Ikano Bostad. Värderingarna hjälper oss att följa vårt övergripande löfte: på schyssta villkor.

Vårt hållbarhetsarbete

Som bygg- och fastighetsbolag har vi stora möjligheter att påverka samhället och göra skillnad. Vi vill ta ansvar för att ställa om till ett mer hållbart samhälle. 

Hitta ditt nya jobb

På Ikano Bostad jobbar du med prestigelösa, engagerade och öppna människor. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla staden samtidigt som du bygger din karriär.