Schysst och inkluderande

En viktig del av vår dagliga verksamhet är vårt sociala hållbarhetsarbete.

Tryggare bostadsområden

Vi satsar långsiktigt på våra bostadsområden. Vi vill vara en god samhällsaktör som skapar förutsättningar för inkluderande bostadsområden där vi vänder utanförskap till innanförskap. Målet är att öka innanförskapet långsiktigt och få dem som idag står utanför samhället att känna gemenskap, delaktighet och engagemang för området. Vår metod bygger på engagemang, att arbeta tillsammans med lokalt näringsliv, kommunen och lokala föreningar samt att alltid utgå från lokala förutsättningar.


Fritidsgården

I Rågsved ligger vår fritidsgård Värdens fritids. Fritidsgården är öppen för barn som bor i våra hyresfastigheter. Dit kan de komma för att leka, pyssla och få sig ett mellanmål efter skolan.


Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi barnen som bor i våra hyresfastigheter sommarjobb. De får hjälpa till med enklare arbetsuppgifter som att måla staket och ta hand om gårdarna.


Ikano Akademin

Ikano Akademin har funnits sedan 2014 och riktar sig till unga vuxna som har hamnat utanför utbildning och arbetsmarknad. Deltagarna får en tidsbegränsad anställning för att jobba med fastighetsskötsel och trädgårdsarbete, sedan är målet att de ska hitta jobb eller studera. Sedan starten har nästan 90 unga vuxna fått jobb eller börjat studera. Idag finns Ikano Akademin i Stockholm och Västerås.

Läs mer om vår arbete kring Ikano Akademin här

Hållbarhetsredovisning

Läs mer om vår verksamhet och hur vi arbetar för att bli ett mer hållbart företag som tar ansvar för vår påverkan på människan och planeten.

Läs vår hållbarhetsredovisning för 2020 här.