Det energieffektiva hemmet

Lägre driftkostnader med nyproducerade bostäder

Det finns många fördelar med nyproduktion. En av dem är att vi både kan bygga nya hus mycket mer effektivt, och samtidigt skapa energieffektiva bostäder med låga driftkostnader. Bra för både plånboken och miljön!

Lägre energiförbrukning

Varma golv, tyst och behagligt inomhusklimat, och lägre elräkning. Alla våra nyproducerade hus värms upp med fjärrvärme eller luftvärmepump, är alltid välisolerade och har treglasfönster. Det gör att de håller tätt och kan ta vara på värmen som redan finns innanför väggarna. Dessutom är drifts- och underhållsplaner utformade för att hålla nere energiförbrukningen på lång sikt.

Energisnåla vitvaror och låg vattenförbrukning

Vitvaror tillhör de produkter i hemmet som drar mest energi. Därför indreder vi alltid våra bostäder med energieffektiva vitvaror. Kök och badrum har också snålspolande kranar, dusch och toalett. Det minskar både vattenförbrukningen och användningen av varmvatten.

Mycket mer än bara ventilation

Våra bostäder har antingen FX- eller FTX-ventilation för hög luftkvalitet, bra luftflöde och god energiprestanda. Skillnaden då? Ett FX-system består av en frånluftsvärmepump med fläkt som återvinner energin ur förbrukad inomhusluft. Energin används sen till att värma upp vattnet i huset via en värmepump. Ett FTX-system använder en tilluftsfläkt som ger bostaden filtrerad och tempererad uteluft. Energin i frånluften återvinns även här och blir ny inomhusluft med hjälp av en värmeväxlare.

Närvarostyrd belysning

Belysningen i alla gemensamma utrymmen är närvarostyrd för att minska energiåtgången, och samtidigt öka tryggheten. Lamporna tänds när någon rör sig, men är släckt när där är tomt. Men för allas trygghet är så klart lampan ovanför porten alltid tänd.

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.

kvinna och barn som leker

Hyra bostad?

Välkommen att hitta ditt nya hem bland våra lediga hyresrätter runtom i Sverige.