Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar för dig som vill köpa bostadsrätt eller har köpt bostadsrätt.

Vill köpa bostad

Vad är bra att veta innan ett bostadsköp?

Vi vet att det är mycket att tänka på vid bostadsköp. Vi har samlat vanliga funderingar som är bra att tänka på innan du köper bostad. Här kan du läsa mer.


Hur gör jag om jag vill köpa bostad av Ikano Bostad?

Mycket är nytt när du ska köpa en nybyggd bostad. Därför är det viktigt att du köper din nya bostad av en förening som är skapad av ett seriöst och långsiktigt företag. För oss är det viktigt att det känns tryggt och enkelt.

Allt börjar med att du visar ditt intresse för någon av våra bostadsprojekt eller bostadsrätter. Du behöver därefter signiera vissa avtal och vi kommer vara med dig hela vägen under ditt köp. Läs mer om hur du köper bostadsrätt

Har köpt bostad


När får jag göra inredningsval när jag har köpt lägenhet?

Inredningsvalen görs cirka ett år innan tillträde. Som kund hos oss får du information i god tid. Läs och se mer av våra inredningsstilar här


När kommer fakturan på de inredningsval jag har gjort till lägenheten?

Hälften av kostnaden för inredningsvalen i din bostadsrätt faktureras i samband med att valen görs. Resterande del får du en faktura på i samband med tillträdet.


Hur gör jag för att välja egna tillval när jag gör inredningsval?

Tyvärr kan du inte göra egna tillval än de vi erbjuder i projektets inredningskatalog utan det utbud som finns i katalogen är de val som kan göras. Detta beror delvis på att vi ska kunna hålla tidsplanen så att ni kan flytta in i tid. Dessutom vill vi garantera god kvalitet på både produkter och utförande när vi lämnar över lägenheten till er på tillträdesdagen.


När får jag komma och titta på min lägenhet?

Du kommer att bjudas in till två platsbesök under produktionstiden. Ett under stomskedet och ett när större delen av inredningen så som kök och badrum är på plats.


När får jag veta om det finns parkering till min bostadsrätt?

Några månader innan tillträde till din nya lägenhet skickar vi ut en anmälan om parkering. Platserna fördelas sen i turordning efter när avtal tecknades.


Hur underhåller jag min bostad på bästa sätt?

Mycket av det underhåll som behövs är enkelt och går snabbt att göra själv. Ett tips är att kolla in våra instruktionsfilmer om hur du enklast underhåller din bostad. Där får du tips på allt från hur du stänger av vattnet till att ställa dörren i serviceläge.

Klicka här för att se alla instruktionsfilmer.

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.