Mycket att tänka på inför flytten?

När det är dags att flytta till en ny bostad är det mycket att tänka på. Till exempel att adressändra, säga upp gamla elavtal, teckna nytt och kanske boka flyttstädning. Här kommer en checklista med saker som kan vara bra att hålla koll på inför din flytt.

Gör en egen lista

Börja med att göra en lista över allt som ska göras, när det ska göras och vad det kan kosta. Det gör det enklare att få en överblick på både tid och pengar. Här är några förslag på saker att skriva upp på listan:

  • Adressändra hos både Skatteverket och Svensk Adressändring
  • Säg upp el-avtal och tv- och bredband för din gamla bostad och teckna nya så att det är på plats när du flyttar in
  • Flytta din hemförsäkring och glöm inte att teckna tilläggsförsäkring om du flyttar till en bostadsrätt
  • Boka flyttstädning och flytthjälp

Gör en flyttbudget

Det är en del engångsutgifter som till exempel flytthjälp, flyttbil och städning i samband med en flytt. Därför är det bra att göra en budget så att du har koll på vart pengarna tar vägen. På det sättet kan du också prioritera mellan dina kostnader. Vissa saker vill du kanske få hjälp med och är beredd att betala för medan du vill göra vissa saker själv eller ta hjälp från vänner och familj.  

Flyttstäda efterhand som du har packat

Om du tänkt flyttstäda själv är ett tips att börja redan medan du packar. Så fort du tömt ett skåp eller en garderob så torkar du ur skåpet så slipper du göra allt på en gång senare.

Numrera flyttkartongerna

Det blir en del flyttkartonger i samband med en flytt. Ska du flytta till en trea? Ge varje rum en siffra och skriv samma siffra på kartongen som ska dit. På så sätt hamnar den rätt direkt.

Flytta in först, möblera sen

Innan du har flyttat in i ditt nya hem kan det vara svårt att skaffa dig en bild av vad som behövs eller vad som kommer att passa in. Gör en plan och köp sedan till det som saknas.