Sälja lägenhet?

När det är dags att sälja lägenheten finns det några frågor du behöver ta ställning till. Det här ska du tänka på:

Använda mäklare eller inte?

Det går att sälja själv men du kan få ett lägre pris och måste själv se till att alla avtal är korrekta. Vi rekommenderar att du använder en mäklare. Bjud hem olika mäklare och låt dem värdera din bostad. Sen väljer du den som passar dig bäst. Du kan också använda tjänsten www.hittamaklare.se

Renovera eller sälja som renoveringsobjekt?

Smågrejer är bra att fixa. Som märken i väggen eller trasiga lampor. När det gäller större renoveringar är det bäst att rådgöra med en lokal mäklare. Ibland lönar det sig faktiskt inte att renovera.

När är bästa tidpunkten för att sälja?

Ett tips är att sälja när konkurrensen i området är låg och det inte är så många andra som säljer. På midsommar är utbudet obefintligt och då kan det gå hur bra som helst.

Vad kostar det att annonsera på Hemnet?

Hemnet är den viktigaste kanalen för att nå ut. Mäklaren hjälper dig att boka fotografering, skriva text och lägga upp annonsen, men du får betala avgiften. Den ligger på 600 – 2100 kr beroende på utgångspriset på din bostad.

Hur stylar jag lägenheten inför fotografering och visning?

Se till att lägenheten är ordentligt städad och rensad. Kanske kan du påbörja flyttpackningen redan nu och stoppa undan några kartonger i förrådet? Har du råd kan du även anlita en stylist. Tänk även på att lukten är viktig för hur potentiella köpare upplever din lägenhet.

Hur många visningar behövs?

Två bokade visningar brukar vara minimum, men många köpare hör också av sig till mäklaren och vill ha privata visningar. Säljer du i en trögare marknad kan du behöva ha visningar i flera veckor. Då gäller det att ha det städat hemma så att du alltid är redo.