Inred din bostad kvadratsmart

En nyproducerad bostad ger dig möjlighet att tänka nytt. Hur ska du till exempel in­reda? Vilka funktioner är nödvändiga, och hur mycket förvaring behövs? Vad behöver du ytorna till? En och samma lägenhet kan ju fungera på olika sätt - här är två av dem.

Dela av ettan med gardin...

Låt en rumsavdelare trolla fram en sovalkov – och skapa sängplats i vardagsrummet. Kanske en skena med en gardin i taket, eller ett inredningsglas? Och en 1.60-säng med bra förvaring under. Den bäddbara soffan med det runda bordet kan dessutom bli till säng och nattduksbord.

...eller en garderob?

Dela av rummet med en skjutdörrsgarderob som har förstärkt baksida. Då får du ett sovrum med bra förvaring som rymmer en 1.20-säng, och en vägg att kunna hänga TV:n i. Med en takskena mellan garderob och vägg kan du dessutom dra för helt på kvällen. Godnatt!

En tvåa med sängskåp...

Ett sängskåp gör det flexibelt! En 1.40-säng med bra förvaring som kan fällas upp och ge utrymme till annat. Till exempel ett rullbord för pyssel eller ett hemmakontor, som kan bli till sideboard i köket kvällstid. Med bäddsoffa och takskena i vardagsrummet får du dessutom en sovplats till.

...eller en plattformssäng?

Utnyttja höjden med en plattformssäng! Under får du plats med lek- eller arbetsutrymme eller massor med extra förvaring. Med matbord och bokhylla på hjul, stapelbara stolar och bäddsoffor får du fritt spelrum att göra om vardagsrummet till en sovplats. Smart va?

En trea med arbetsrum...

Så här kan det se ut om ni är olika många från vecka till vecka. Det lilla sovrummet har ett sängskåp med 1.20-säng som fälls upp när den inte används. Istället kan ett skrivbord på hjul rullas in, och vips så har det blivit till ett arbetsrum. Kvadratsmart och enkelt!

...eller flera sovplatser?

Här görs det stora sovrummet till två små när ni behöver fler sovplatser. Med en takskena delas rummet av, och en 90-säng fälls ut från sängskåpet. I vardagsrummet hittar du också en rymlig hörnsoffa som kan bäddas ut när du har nattgäster – kanske mormor är på besök?

 

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.