Jobba hos oss,

intervju med Angelika

bild av person med bygghjalm och gul vast

Levande Ikano-legend

Angelika Karlsson har jobbat på bolaget sedan 2011 och fått möjligheten att testa en rad olika roller. Hennes första roll var som redovisningsekonom. Idag är hon arbetsledare på ett bygge, samtidigt som hon är chef för en avdelning inom ekonomi.

Berätta om din karriär på Ikano Bostad!

Det är en jättelång historia men jag ska försöka sammanfatta mig kort! Jag började som redovisningsekonom men blev kort därefter Treasury Assistant. Sedan dess har jag haft roller som VD-assistent, Facility Manager och vikarierande redovisningschef. I dag arbetar jag som chef för kund- och leverantörsreskontran samtidigt som jag är arbetsledare på ett bygge i Malmö. Jag delar min tid mellan dessa två tjänster.

Hur kommer det sig att du blev arbetsledare, det låter som ett ganska stort hopp?

Jag hade under en längre period funderat över vad jag ville göra och till slut kom jag fram till att jag ville tillbaka till produktionssidan. Jag är från början utbildad byggingenjör men jag behövde uppdatera mina kunskaper genom olika kurser för att det skulle bli möjligt. Om man är som jag - en person som behöver nya utmaningar och möjligheter – då är Ikano Bostad rätt ställe! Eftersom vi har en så bred verksamhet finns det troligtvis något för alla här och man tillåts växa.

Hur skulle du beskriva kulturen?

Som personlig, prestigelös och familjär. För oss är det viktigt att vi arbetar tillsammans – både inom närmsta gruppen och över avdelningsgränserna. I stället för att tänka ”detta är inte mitt ansvarsområde” funderar vi på hur vi kan göra det tillsammans och på så vis hitta nya möjligheter och vägar framåt. Vi har ju många olika delar: bostadsutveckling, förvaltning och produktion men trots det agerar vi som ett företag. Det är jätteviktigt. Här är det inte värderingarna något som vi bara skriver på väggarna, vi pratar om dem och försöker verkligen leva efter dem!

Vad utmärker Ikano Bostad som arbetsgivare?

Förutsättningar att jobba på schyssta villkor, möjligheten till balans i livet och attraktiva förmåner som till exempel arbetstidsförkortning och generöst friskvårdsbidrag. Ikano Bostad är en arbetsgivare som bryr sig om sina medarbetare. Men det absolut bästa med att jobba här är alla trevliga kollegor!