Grannar efter 38 år

Lizen och Irina var barndomskamrater men tappade kontakten.


De två barndomskamraterna tappade kontakten och hördes inte på 38 år. Nu bor de båda två i Ikano Bostads hyreshus i Västerås. Hur gick det till?

Lizen och Irina var barndomskamrater men tappade kontakten. En dag lyckades Lizen leta reda på Irina som flyttat till Stockholm. De började umgås igen och det var som om de aldrig tappat bort varandra. På Lizens uteplats i Västerås satt de ofta tillsammans och såg ett flervåningshus byggas upp på den gamla parkeringsplatsen.

- Vi började prata lite löst om att där borde vi ha varsin lägenhet, säger Irina. Så att vi kunde hjälpa varandra på äldre dagar.

Sagt och gjort, de sökte varsin lägenhet i Skalden.

Ett tag senare ringde Ikano Bostads uthyrare Matias till Lizen och berättade den glada nyheten att hon fått ett förstahandskontrakt.

- Jag blev jätteglad, säger Lizen. Samtidigt som jag tänkte på Irina som inte hade fått någon lägenhet.

Men Irina fick ett samtal dagen efter och blev erbjuden ett kontrakt hon med. När hon började skratta förstod uthyraren Matias ingenting. Han visste inte att de båda var på semester tillsammans i Kroatien och att Irina hade hört hans samtal till Lizen dagen innan.

Nu har de precis flyttat in och är strålande glada. Irina fick dessutom ett jobberbjudande i Västerås så allting har löst sig för dem.

 

Skulle du också vilja ha ett förstahandskontrakt? Läs mer om våra nyproducerade hyresrätter