Köpa bostad digitalt?

Går det att köpa en nybyggd bostad digitalt?

Vår digitala vardag förändras hela tiden och ger oss en flexibilitet som gör allt lite enklare. Ett bostadsköp förknippas kanske vanligtvis med fysiska platser och möten. Men där du exempelvis inte har möjlighet att träffas på plats har vi en digital lösning. Tryggt va?

Gå på visning var du än är

Om du hittar en bostad du blir intresserad av kan du anmäla ditt intresse genom ett enkelt klick. Då uppdaterar vi dig via mejl med vad som händer i projektet, och kan till exempel bjuda in dig på visning. Vill du gå på en visning kan du göra det både på plats och distans – helt på dina villkor! Kanske via ett videosamtal eller annan digital lösning? Tillsammans med mäklaren kommer ni överens om vad som fungerar bäst för dig.

Ställ frågor till oss från köket

Både innan och efter du köpt en bostad av oss finns det tillfällen då vi gärna vill bjuda in dig till ett möte. Det kan vara ett digitalt möte precis innan försäljningen startar i ett projekt. Då berättar vi bland annat om hur allt funkar, om våra nybyggda bostäder och området runt omkring. En tid efter bostadsköpet finns det möjlighet att delta i ett digitalt inredningsmöte – det är då vi går igenom alla olika inredningsval du har för din nya bostadsrätt och hur du går tillväga.

Vissa av mötena kan vara förinspelade, medan andra sänds direkt via en livestream som du når med en länk vi skickar till dig. Då kan du också ställa en massa frågor till oss!

Signera avtal hemma i soffan

Det första avtalet du tecknar när du vill köpa en ny bostad är ett bokningsavtal, som innebär att du mot en bokningsavgift ser till att bostaden blir din. Både faktura och avtal kan vi skicka till dig via mejl, och sedan kan du signera hemma i soffan med ditt BankID. Samma sak gäller både förhands- och upplåtelseavtal som dyker upp närmare inflyttning. Hur smidigt och säkert som helst!

Lite osäker på vad alla olika ord och avtal innebär? Här har vi samlat ord och begrepp som kan vara bra att känna till.