Så förbereder du dig inför årsstämman

Nu är det många bostadsrättsföreningar som fixar med det sista inför årsstämman. Dina styrelseledamöter har bråda dagar framför sig. Men du som inte sitter i styrelsen, vad kan du göra för att få ut det mest av stämman?

 

Gå på årsstämman

Först och främst – gå på mötet. Speciellt i stora föreningar är det lätt att tänka att du inte behöver gå, att andra har koll. Men det är faktiskt ditt boende det handlar om. I kallelsen står det om det finns motioner som ni kommer att rösta om på stämman. Mötet brukar gå snabbt och tar sällan mer än en timme.

 

Skriv en motion

Har du en bra idé som du vill att styrelsen ska ta upp på stämman? Skriv en motion. Du måste göra det i god tid innan stämman så att motionen kan komma med i kallelsen. Exempel på frågor som medlemmar brukar ta upp är inglasning av balkonger, hur grillning ska tillåtas eller att hitta på något kul för barnen på gården. Ta inte upp privata frågor här. De kan du ta enskilt med styrelsen.

 

Läs årsredovisningen

På stämman kommer ni att gå igenom årsredovisningen. Läs igenom den innan så vet du vad den handlar om och kan förbereda om du har frågor du vill ha svar på.

 

Sitta i styrelsen

Fundera på om du vill vara med i styrelsen. Nu har du din chans. Att sitta i styrelsen är ett utmärkt sätt att få koll på hur bostadsrättsföreningen fungerar. Några kompetenser som är bra att ha med i en styrelse är: teknik, ekonomi, juridik, kommunikation, men viktigast är en vilja att bidra och engagera sig.

 

Vi är med dig hela vägen

Vi på Ikano Bostad hjälper nya bostadsrättsföreningar att bli varma i kläderna. De första styrelseledamöterna som väljs in bland de boende får gå en utbildning. Den byggande styrelsen som består av oberoende brf-experter som vi arvoderar kommer tillsammans med oss att fasa in i de nya ledamöterna i styrelsearbetet i några månaders tid. Kontrakt med ekonomisk och teknisk förvaltning är redan klara. Så mycket som möjligt är förberett av oss så att den nya styrelsen enkelt kan ta över.

 

vuxen man sitter i soffa och läser

Våra bostäder

Vill du veta mer om våra lägenheter och radhus? Följ med på en rundvandring i allt från en kvadratsmart etta till en ljus och rymlig fyra.

En fåtölj och flyttlådor står utanför ett bostadshus

Bostadsrätter till salu

Var vill du bo? Här kan du söka bland alla våra projekt. Hitta ditt drömhem och anmäl ditt intresse.