Att inreda på ritning

Några tips på hur du förbereder din inredning.

Hur ska du tänka med inredningen?

Det kan vara lite svårt att inreda på ritning när du köpt en nybyggd bostad. Att kunna se framför dig hur det kommer se ut och hur du vill ha det. Men här kommer några tips på hur du kan tänka.

Planlösning på en lägenhet

Inred med planlösningen som hjälp

Med hjälp av planlösningen kan du ta reda på vilka mått som finns i din nya bostad. Såsom väggar, takhöjd och hur breda fönster och dörrar är. Och hur kommer ljuset in i rummet? Här gäller det att mäta och räkna.

När det finns möjlighet är det också bra att kolla upp var tv- och eluttag sitter någonstans och om det är betong eller gipsskivor i väggen. Sedan är det bara att plocka fram kreativiteten.

Ett par sitter i en soffa

Anpassa inredningen efter rummet

Till en början är det bra att tänka igenom vad du vill göra med rummet. Vilka funktioner behövs? Vad vill du få ut av rummet? Vad vill du göra där? Efter det kan du börja fundera på vilken stil du gillar och vad du trivs allra bäst med.

Ett tips är att skapa egna kollage och med bilder och inspiration för att enklare kunna skapa dig en helhetsbild av rummet på förhand. Kanske har du redan en förebild inom inredning som du tycker om och kan inspireras av?

En mamma och två barn sitter i en soffa

Inred din bostad för framtiden

När du köper nyproduktion flyttar du ofta in först om 1–2 år, vilket ger dig god tid att planera din inredning. Vad du har för behov idag och om kanske två år? Finns det material som du vet att du kommer gilla över tid?

Genom att tänka långsiktigt behöver du kanske inte byta ut saker när du flyttar eller när livet förändras. Ibland kan det ju vara så enkelt som att köpa ett nytt överdrag till din soffa, istället för en helt ny.

vuxen man sitter i soffa och läser

Våra bostäder

Vill du veta mer om våra lägenheter och radhus? Följ med på en rundvandring i allt från en kvadratsmart etta till en ljus och rymlig fyra.