Årstahusen

Att rita kvadratsmarta lägenheter i Årsta

Mötet står i centrum

Ikano Bostads nya område Årstahusen i Årstaberg genomsyras av mötet mellan naturen och stadsmiljön. Här ligger fokus på den sociala miljön och närheten till naturen.

- Att få rita kvadratsmarta lägenheter åt Ikano Bostad var en spännande utmaning. Vi har jobbat nära Ikano Bostad i detta projekt, vilket har varit väldigt roligt. Arkitektbyrån och Ikano Bostad känner ett ansvar för den miljö vi skapar, förklarar Lisa Westerdahl, arkitekt på Varg Arkitekter och den som ritat den första etappen av kvarteren Årstahusen.


Härliga utomhusaktiviteter

Utemiljön runt husen kommer även den att präglas av platser för socialt umgänge. Här kommer det att finnas plats för grillkvällar, lek, gemensam odling och för att bara sitta och njuta en ljum sommarkväll. Det kommer även att finnas barnomsorg i området, gott om cykelplatser för att göra det mer attraktivt att ta cykeln till jobbet samt utrymmen för poolbilar och laddningsstationer för elbilar.

En spännande utmaning

–Att få rita kvadratsmarta lägenheter åt Ikano Bostad var en spännande utmaning. Vi har jobbat nära Ikano Bostad i detta projekt, vilket har varit väldigt roligt, säger Lisa. Hon berättar också att hon tycker om att Ikano Bostad väljer att producera övervägande andel mindre lägenheter, vilket marknaden i Stockholm efterfrågar, men också det utpräglade intresset för den sociala biten och närmiljön.