Från Kalmar till Årstahusen

Ikano kändes tryggt. Min syster har bott hos Ikano i Solna så jag visste att det var ett pålitligt företag.

Timingen bestämde flytten

De lämnade småstaden för Stockholm och behövde ordna nytt boende. Ikano Bostad var det solklara valet men vilket av alla nyproduktionsprojekt skulle de ta?

Med hennes föräldrar i Sundsvall och hans i Kalmar blev Stockholm den perfekta mellanpunkten. Karolina, 22 år och Simon, 23, tog steget att lämna Kalmar för storstadslivet. Och när de väl bestämt sig för att flytta var Ikano Bostad det solklara valet.

Paret började leta bland Ikano Bostads aktuella projekt och fastnade för Årstahusen. Dels var det nära stan och dels var timingen bra. Inflyttningen låg precis när de behövde flytta.


Glada över att få välja kök

De köpte tidigt och kunde därför vara med och bestämma hur IKEA-köket skulle se ut. De gjorde även några tillval i badrummet.

- Det var skönt att få möjlighet att välja, säger Karolina. Vi är glada för det idag.

Köket de valde går i en varm grå ton som passar perfekt in i deras stilfulla inredning. Det är svårt att tro att de bara bott i lägenheten i två månader. Tavlor i svart ramar in den stora soffan och hemmakontoret är redan på plats. Men planerna på hur de kan optimera ytan ytterligare är många. I alla fall om du frågar Karolina.

Toalettlocket var repigt

Flytten gick smidigt och de har inte upplevt några problem med lägenheten. Det enda som har hänt är att toalettlocket var repigt när de flyttade in. Men de sa till om det och fick ett nytt direkt.

- En vecka tog det, så fick vi ett nytt, säger Simon.

Simon jobbar visserligen i byggbranschen, men när det gäller att fixa hemma ger han Karolina fria händer.

- Jag tänker att vi ska ha en kaffebar här, säger Karolina och visar en tom vägg i köket. Kanske med vinkyl. Och sätta upp Bestå-skåp runt skrivbordet.

Lugnt och tyst i Årsta

Simon har inte helt vant sig vid storstaden. Även om det är väldigt enkelt att ta sig in till stan från Årstaberg (ett nytt pendeltåg kommer var tredje minut) så hittar han inte så bra än. Vid de få tillfällen de är lediga samtidigt brukar de utforska närområdet och går ofta till Liljeholmen.

- Det är skönt att det är lite lugnare här i Årsta, säger Simon. Jag gillar inte när det är fullt med folk på gatorna.

Han uppskattar också att lägenheten är så ljudisolerad att de inte hör någonting. Men när brandlarmet gick hos grannen hördes det faktiskt.

- Vi knackade på för säkerhets skull, säger Karolina.

Som tur var kunde Karolina och Simon hjälpa till.

Karolina Smirnovas, 22 år, PR & Event-konsult

Simon Gräppi, 23 år, Plattsättare

Tre snabba frågor

 1. Bästa med Årstahusen?
  Man kommer överallt på tio minuter. Det är det bästa med att bo här.

 2. Valde Ikano Bostad för att?
  Tryggt val. Ikano är ett företag som man vet vilka de är.

 3. Stockholm eller Kalmar?
  Karolina: Stockholm!
  Simon: Kalmar!