Bygg mer än ett hem. Bygg trehundrafem.

Tack!

Nu håller vi på att gå igenom alla ansökningar. Du som går vidare kommer att få en inbjudan till en informationsträff. Håll utkik i mejlkorgen!

Fler händiga kvinnor sökes

Hentverkarna är vårt lärlingsprogram för händiga tjejer. Just nu söker vi 15 deltagare till en gratis snickarutbildning som startar hösten 2017.

Vem passar för utbildningen?

När vi har pratat med våra snickare om vad som krävs för att bli snickare har vi fått höra att snickaryrket är en livsstil. Du ska vara en problemlösare. Du ska vara praktiskt lagd, gilla att skapa och se saker hända. Hos Ikano ska det inte spela någon roll om du är kvinna eller man. Alla behövs och allas unika personligheter är värdefulla. 

Bygg Stockholm med oss

Tänk dig att få vara med och skapa byggnader och hem åt flera generationer. Bli en del av en gemenskap som jobbar hårt, har kul och bygger Stockholm. Bli snickare hos oss! 

Du utbildar dig.
Vi står för kostnaden.

Gratis utbildning

Hentverkarna är en gratis snickarutbildning och du får lärlingslön under tiden. För att bli fullbetald snickare krävs det 5 800 snickartimmar. Det kommer du att få hos oss under de cirka 3,5 år som utbildningen pågår. Vi hjälper dig även med den teoretiska biten och har en lärarresurs tillgänglig.

Så här går ansökan till

Just nu sållar vi bland ansökningarna och bjuder in utvalda sökande till informationsträffar. Därefter börjar vi intervjua och gör vårt bästa för att hitta 15 kandidater som har rätt egenskaper och som verkligen vill satsa på snickaryrket.

Fakta Hentverkarna

  • Sista ansökningsdag: 15 april 2017
  • Rekryteringsprocess: Urval sker löpande. Ett första informationsmöte kommer att hållas den 25 april.
  • Start: Oktober 2017
  • Utbildningstid: 5800 timmar. Ca 3,5 år
  • Utbildningsform: Praktisk och teoretisk utbildning på Ikanos bostadsbyggprojekt i Gustavsberg.
  • Anställningsform: Under utbildningstiden har du en heltidsanställning (40 tim/vecka) hos Ikano enligt Byggnads utbildningsavtal. Efter fullgjord utbildning får du en tillsvidareanställning, heltid hos Ikano.
  • Lön: Du får lön enligt Byggnads kollektivavtal för utbildning av vuxenlärlingar. Vid utbildningens start är det 65% av full lön och sedan ökar lönen successivt till fullgjord utbildningstid. Lönen för en snickare i Stockholm ligger ungefär på 34000-37000 kr i månaden

Varför Hentverkarna?

För att 1% är för lite

Idag består Sveriges byggarbetare till 99% av män. Vi vill motverka denna skevhet och bygga jämställda team. Därför satsar vi på ett lärlingsprogram till kvinnor.

Men i slutändan spelar det förstås ingen roll om du är kvinna eller man. Det viktigaste är att du har viljan och rätt egenskaper.

Män är såklart välkomna att söka traditionella lärlingsplatser hos oss.

99% av alla byggarbetare är män

1% av alla byggarbetare är kvinnor

Frågor om utbildingen

Jennie Åkerlund
tel 010 - 330 41 60
Jennie.Akerlund@ikano.sePatrik Rasmusson
tel 010 - 330 42 53
Patrik.Rasmusson@ikano.se

Presskontakt

Anders Leander
tel 010-33 04 271
Anders.Leander@ikano.se