Som medlem får du förtur

Ikano Förmån ger dig förtur till våra kommande bostadsrätter. Det betyder att du får välja och kan köpa lägenhet innan den allmänna försäljningen startar. Och det är bara en av alla fördelar med att välja ett helt nybyggt hem från Ikano Bostad. Gå med i Ikano Förmån och upptäck dem, du med!

Bli medlem

För att bli medlem behöver du vara 18 år. Är du medlem i IKEA FAMILY är medlemskapet i Ikano Förmån gratis, annars kostar det 200 kr per år.

Så här funkar medlemskapet

Som medlem får du förtur till våra kommande bostadsrätter, nyhetsbrev om våra nya bostadsrättsprojekt och Mina sidor, där du kan hantera dina intresseanmälningar för förtur och köpanmälningar.

På Mina sidor kan du även ta del av medlemserbjudanden. För att ta del av ett erbjudande krävs det att du är inloggad på Mina sidor samt att du klickar på länken tillhörande erbjudandet. Logga in till Ikano Förmån

Förtur till nya bostadsrätter

Som medlem i Ikano Förmån kan du anmäla förtur till alla våra kommande bostadsrättsprojekt. Det betyder att du får välja och köpa lägenhet innan den allmänna försäljningen startar. Har du gjort intresseanmälan för ett bostadsrättsprojekt kan du sedan göra en eller flera köpanmälningar på de bostadsrätter du tycker är intressanta.

När det är dags för köp görs turordningen upp. Turordningen baseras på medlemsdatumet i Ikano Förmån. Är det du som har varit medlem längst i Ikano Förmån är det även du som får välja lägenhet först – så länge du har gjort både en intresseanmälan till bostadsrättsprojektet och en eller flera köpanmälningar på de bostadsrätter du tycker är intressanta. Intresseanmälningar och köpanmälningar gör du enkelt genom att logga in på Mina sidor.

Mina sidor

På Mina sidor kan du som medlem hantera dina intresseanmälningar och dina köpanmälningar. Här ser du alla de bostadsrättsprojekt som du anmält intresse för och de bostadsrätter du har gjort köpanmälningar till. Dina köpanmälningar är inte bindande men ger dig möjligheten att prioritera dina val innan det är dags för köp.

Bostadsrätterna tillhörande ett bostadsrättsprojekt släpps alltid först till medlemmar som har gjort en intresseanmälan i tid. Du kan då lämna en eller flera köpanmälningar på de bostadsrätter du tycker är intressanta.

När du är inloggad på Mina sidor kan du redigera dina personliga uppgifter så som adress, telefonnummer, lösenord m.m. Som medlem kan du också ta del av erbjudanden på Mina sidor. Just nu har vi erbjudanden från Ikano Bank. För att ta del av ett erbjudande krävs det att du är inloggad på Mina sidor samt att du klickar på länken tillhörande erbjudandet.

Nyhetsbrev

Du som medlem får vårt medlemsbrev direkt in till din inkorg. Då får du veta vilka bostadsrättsprojekt vi har på gång, inbjudan till visningar och annat smått och gott.

Villkor Ikano Förmån

Genom att bli medlem i Ikano Förmån har du möjlighet att gå före i kön och köpa din drömlägenhet innan den släpps till allmän försäljning.

Medlemskap i Ikano Förmån

Det är lätt att bli medlem i Ikano Förmån. Medlemskapet kostar 200 kr per år, men är du medlem i IKEA FAMILY bjuder vi på årsavgiften. (Du kan registrera dig till eller ta reda på vad du har för IKEA FAMILY-nummer på IKEA:s hemsida.) Ett gratis medlemskap i Ikano Förmån per medlemskap i IKEA FAMILY. Medlemsdatumet är det som avgör din turordning när du vill köpa en ny bostadsrätt av Ikano Bostad. Medlemskapet i Ikano Förmån är personligt men kan överlåtas till make/maka, registrerad partner, sambo och barn. För att bli medlem behöver du vara minst 18 år.

Det här får du som medlem

  • förtur till våra kommande bostadsrätter
  • tillgång till Mina sidor där du kan hantera dina intresse- och köpanmälningar
  • medlemserbjudanden
  • Digitalt nyhetsbrev om våra nya bostadsprojekt

Bli medlem i Ikano Förmån

Uppsägning av medlemskapet

Om du vill avsluta ditt medlemskap i Ikano Förmån skickar du en uppsägning till forman@ikano.se. Uppsägningen ska innehålla namn och personuppgifter. Eventuell årsavgift återbetalas inte. Medlemskapet i Ikano Förmån avslutas automatiskt om årsavgiften inte betalats eller om du inte angett ditt IKEA FAMILY-medlemsnummer inom utsatt tid.

Köp med förtur till Ikano Bostads nya bostadsrätter

Som medlem i Ikano Förmån får du förtur till Ikano Bostads nya bostadsrätter och kan köpa din lägenhet innan den allmänna försäljningen startar.

  • Förturen gäller för varje nytt kommande bostadsrättsprojekt.
  • Förturen gäller för köp av en bostadsrätt per nytt bostadsrättsprojekt.
  • Förturen är personlig men kan överlåtas till make/maka, registrerad partner, sambo och barn.

Som medlem i Ikano Förmån får du Ikano Bostads nyhetsbrev via e-post.

Där får du information om våra kommande bostadsrätter som du kan anmäla ditt intresse för. Du hittar även de kommande bostadsrättsprojekten på vår sajt.

Förtursanmälan

För att anmäla intresse använder du Mina sidor på vår hemsida. Du kan anmäla intresse till alla våra kommande bostadsrättsprojekt som inte har säljstartats. En intresseanmälan är inte bindande.

Köpanmälan

Du som har gjort en intresseanmälan i tid kommer att få möjlighet att göra köpanmälan via Mina sidor när försäljningen startar. En köpanmälan kan göras för en eller flera bostadsrätter och är inte bindande.

Turordning

När köpanmälningstiden gått ut görs turordningen upp. Turordningen för köp av ny bostadsrätt baseras på medlemsdatumet i Ikano Förmån.

Teckna avtal

Du som har gjort en köpanmälan i tid blir inbjuden till att teckna avtal enligt turordningen. Detta innebär att medlem med längst medlemskap i Ikano Förmån har rätt att välja bostadsrätt först, förutsatt att intresse- respektive köpanmälan gjorts i tid på Mina sidor.

I undantagsfall förbehåller sig exempelvis kommunerna att tilldela en viss del av bostadsrätterna i ett område.

Mina sidor

Du får tillgång till Mina sidor direkt när du registrerar dig som medlem i Ikano Förmån via vår hemsida. Har du inte angett ditt IKEA FAMILY-medlemsnummer eller betalat årsavgiften avslutas ditt konto efter 30 dagar.

Hitta ditt nya hem!

En Ikanolägenhet är noga genomtänkt från golv till tak. En kvadratsmart bostad som är byggd för att du ska få ut så mycket som möjligt av ytan.

Att köpa bostadsrätt

Mycket är nytt första gången du ska köpa en nybyggd bostadsrätt. För att göra det enkelt för dig har vi gjort en lista med det viktigaste att tänka på.